Als je verkouden bent is het slijmvlies van de neus ontstoken (keel en bijholtes kunnen ook meedoen). Hierdoor zwelt het slijmvlies op en wordt er extra slijm geproduceerd. Dit leidt tot de typische verkoudheidssymptomen, zoals neusverstopping, loopneus, niezen, verminderde reuk, keelpijn, hoesten, hoofd- en gezichtspijn, slecht slapen. Een klassieke verkoudheid duurt een dag of drie en wordt veroorzaakt door een virus. Vaak komt het voor dat klachten veel langer aanhouden of dat je het gevoel hebt constant verkouden te zijn. Dan is er sprake van chronische verkoudheid. En dit kan een vermoeiende, vervelende aandoening zijn.

Oorzaken van aanhoudende klachten aan het neusslijmvlies of luchtwegen zijn:

Allergieën (hooikoorts, huisstofmijt, dieren, etc.)
Medicatie met bijwerking op het slijmvlies
Langdurig gebruik neusspray en neusdruppels
Schade in de neus of een scheef tussenschot van de neus
Zwangerschap
Slechte ventilatie
Overgevoeligheid voor prikkelende stoffen als rook, parfum, bodylotion en dergelijke stoffen.

Chronische verkoudheid kan leiden tot bijholteontsteking. Het is dus belangrijk om goed voor het neusslijmvlies te zorgen.

Verkoudheid & Halotherapie

De Halogenerator verspreidt microscopische zoutdeeltjes door de lucht van de ruimte. Deze komen in de luchtwegen en longen terecht tijdens het ademen. De zoutdeeltjes stimuleren de natuurlijke werking van trilharen op het slijmvlies. Trilharen in de luchtwegen zorgen voor transport van overtollig en vervuild slijm (bijvoorbeeld pollen, fijn-stof) Dit natuurlijke proces maakt slijm dunner, waardoor het slijm samen met de ziekteverwekkers en vuil sneller kan worden afgevoerd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de luchtwegen en kun je beter en vrijer ademhalen. Normale dingen zoals bewegen en slapen worden makkelijker.

Heeft u een vraag?