Je vraagt je waarschijnlijk af wat moet en kan ik met Halotherapie?
Halos Theirapia een woord uit het Grieks wat de betekenis Zouttherapie heeft.
Geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden tot volwassenen van 80+.

Wat moet ik doen?
Je wordt uitgenodigd plaats te nemen in een van de heerlijke relaxstoelen die in onze Zoutkamer staan.
Normaal gesproken kunnen hier 8 mensen tegelijk in, maar aangezien we momenteel rekening moeten houden met de afstand in verband met het Corona virus zijn er per sessie helaas maar 4 beschikbaar.
Terwijl je lekker achterover leunt wordt het speciale zout via onze Halogenerator naar binnen geblazen. De Halogenerator vermaalt het zout zodat het heel fijn wordt.
Je ademt dit zout in en het komt op de huid terecht.

Waar is dit allemaal goed voor?

Luchtwegklachten zoals:

Astma
Bronchitis
COPD
Longemfyseem
Hooikoorts
Chronische verkoudheid
Vastzittend slijm

Huidklachten zoals:

Psoriasis
Eczeem
Acné

Maar hoe werkt het dan?

Het ingeademde zoute doodt aanwezige bacteriën en virussen. Het remt ontstekingsreacties af waardoor de zwelling van het neusslijmvlies afneemt. Het zout maakt het (taaie) slijm los zodat het makkelijker kan weglopen, het drukkende gevoel neemt af en je krijgt weer meer lucht.

Later in mijn blogs zal ik uitgebreider ingaan op elke ziekte individueel, dit is een globaal beeld wat Halotherpie het met je luchtwegklachten kan doen, maar voor je huid kan het ook een hoop betekenen.

Het reinigt je huid en remt ontstekingen af, brengt de huid tot rust en vermindert jeuk, stimuleert de doorbloeding van de huid, zodat het herstel van de huid sneller gaat.

Heeft u een vraag?