Halotherapie is een 100% natuurlijke therapie zonder kunstmatige elementen en daarom uitermate geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden. Kinderen reageren, in het algemeen, snel op zouttherapie met snelle en effectieve resultaten.

Alhoewel het aantal ouderen met luchtwegproblemen stijgende is en de oorzaak hier o.a. bij de vergrijzing gezocht moet worden, hebben relatief gezien meer kinderen problemen met hun luchtwegen dan ouderen.

De redenen hiervan zijn:
Organen (o.a. de longen) bij kinderen zijn tot ongeveer hun 9e levensjaar nog volop in ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor gevolgen van vervuiling.
Trilhaartjes in de luchtwegen zijn bij kinderen nog niet volgroeid waardoor hun longen minder capaciteit hebben om vervuiling ‘naar buiten te werken’.
Kinderen zijn ‘kleine’ mensjes en daardoor verkeren zij op een leef- en ademhalingsniveau wat dichter bij de grond is dan bij ouderen. Algemeen bekend is dat de meeste luchtvervuiling zich bevindt op lage niveaus ter hoogte van de uitlaat van auto’s en minder gevoelig voor afvoer door de wind. Op deze ‘leefhoogte’ zit uw kind en daardoor hebben zij het extra zwaar te verduren. Daarom zijn de laatste 20 jaar buggy’s hoger geworden.
Doordat de longen van kinderen nog niet volgroeid zijn, hebben kinderen een hoger ademhalingsritme waardoor ze juist nog meer vervuiling ‘naar binnen halen’
Bij ons kan altijd 1 ouder/begeleider (gratis) mee met het kind (t/m 10 jaar) in de Zoutgrot. Bij een eerste bezoek mag indien gewenst een ouder mee met een kind t/m 17 jaar.

Heeft u een vraag?