Wat doet magnesium tijdens de overgang?

Vooral tijdens de overgang kunnen vrouwen nogal eens een magnesiumtekort hebben. Dit kan komen door stress en de verschillende hormonale schommelen, en brengt spierkrampen, migraine, vermoeidheid en lusteloosheid met zich mee.                                                                                                                          Daarom is het vooral voor vrouwen in de overgang belangrijk om te letten op hun magnesiuminname en deze aan te vullen als dat nodig is.

Natuurlijke ondersteuning door magnesium

Magnesium is een natuurlijke ondersteuner voor meer dan 300 enzymatische processen en werkt preventief. Ook op het krijgen van structurele klachten waar je last van kunt hebben tijdens en na de overgang, zoals osteoporose(botontkalking). Zonder voldoende magnesium zullen vitamine D en calcium minder effectief zijn in het lichaam en in sommige gevallen zelfs contraproductief worden. Magnesium is de basis voor een goede gezondheid. Het helpt je op een natuurlijke manier en vermindert de klachten die ontstaan door de overgang. Opvliegers worden minder heftig en treden minder vaak op, je stemming wordt beter en doordat je beter slaapt wordt je overdag ook energieker.

Pijnlijke benen

Je benen bijvoorbeeld, kunnen een heel eigen leven gaan leiden tijdens de overgang. Vrouwen gaan naar de dokter én naar het ziekenhuis met pijn of gevoelloosheid in de voeten, geen beweging meer in de grote teen, nachtelijke spierkrampen die je uit de slaap houden, enzovoort. Er wordt rekening gehouden met allerlei enge ziekten en kwalen, maar meestal wordt er niets gevonden. Het mineraal calcium spant de spieren aan. Magnesium zorgt juist voor de ontspanning van de spieren. Ook is magnesium verantwoordelijk voor het afdrijven van melkzuren uit onze spieren na inspanning en hierdoor effectief tegen spierkrampen. Masseer daarom de benen in met magnesium (sport) olie of gel voor het slapen gaan en je zult geen last meer hebben van de vervelende krampen in de kuiten.

Heeft u een vraag?