Maya

Hallo, wie ben ik?

Ik ben Maya de Bijl-Versluis, gehuwd met Peter. Eind april 2016 ben ik gestart met onze Zoutgrot.
Peter doet voornamelijk de technische klussen in en om het gebouw en is dus niet in dienst van Zoutgrot Zeeland, maar mijn steun en toeverlaat.

Hoe kwam ik op het idee?

Het idee van de Zoutgrot is ontstaan tijdens een vakantie in de Harz (Duitsland) wandelend door een dorp, zagen we een winkeltje waar ik wel even binnen wilde kijken. Daarbinnen kwam een mevrouw naar ons toe en begon een verhaal over een relax ruimte achterin de zaak en iets over zout. We hadden geen idee, maar we hadden vakantie en alle tijd en zeiden dus dat we dit wel eens wilden proberen.
Toen ik buiten kwam, voelde ik mij zo ontzettend ontspannen en uitgerust dat ik meteen zei, zo een kamertje wil ik thuis ook.

Na maanden broeien en onderzoeken over hoe en wat kwamen we erachter dat we dit inderdaad thuis ook konden realiseren, maar bedacht me ook meteen, waarom voor mijzelf, dit is misschien wel heel leuk en nuttig voor mensen in onze omgeving.
Naar een grondige verbouwing van onze schuur is dus de Zoutgrot ontstaan, niet dat je nu een grot in daalt, maar we hebben getracht een zo natuurlijke mogelijke ruimte na te bootsen waar mensen zich meteen op hun gemak voelen en net als wij ook weer relaxed en uitgerust naar buiten komen.

Wat doe ik nog meer?

Naast de Zoutgrot heb ik nog een parttime kantoorbaan bij een Staalbedrijf. Dit is de reden dat ik niet de hele dag open kan zijn, maar ik ga proberen zoveel mogelijk na werktijd in de middagen en de vrijdagmorgen en de zaterdag (meestal voor groepen en speciale evenementen)  geopend te zijn. Altijd op afspraak en max. 8 personen tegelijk

Te Koop:

Velen van u zullen inmiddels wel gelezen of gehoord hebben dat ons huis met de Zoutgrot te koop staat.

Inmiddels zijn we weer 8 jaar verder en ouder en is Peter alweer een jaar met pensioen.

Door de jaren heen is er een mooie vaste klantenkring ontstaan en heb ik met vele mensen een warme band opgebouwd. Het besluit hebben we genomen, omdat we ook nog een aantal jaren graag samen met elkaar leuke dingen willen doen. Door de vele uren die ik stiekem per week nog in de Zoutgrot doorbreng en ook Peter die veel mee helpt, komen we niet toe om van zijn pensioen te genieten nu het nog kan.

Mijn andere baan hou ik nog wel aan en er moest een keuze gemaakt worden tussen deze 2 jobs.

Wij hebben inmiddels een leuk ander huis gekocht met een slaapkamer en badkamer op de begane grond midden in ons eigen gezellige Kloetinge.

Een nieuwe uitdaging.

Uiteraard zou het fijn zijn iemand te vinden die de Zoutgrot gaat voortzetten, maar beloven kan ik dat niet.

Ons pand biedt vele mogelijkheden, ook voor andere bedrijven aan huis of mantelzorg woning of een mooie praktijk, werkplaats, hobbyruimte etc.

De komende maanden zijn we gewoon nog open en kunt u nog gewoon blijven komen hoor.

 

 

 

 

 

 

 

8 + 4 =

Iets gezelligs doen samen met vrienden of familie

Heeft u een vraag?