Maya

Hallo, wie ben ik?

Ik ben Maya de Bijl-Versluis, gehuwd met Peter. Eind april 2016 ben ik gestart met onze Zoutgrot.
Peter doet voornamelijk de technische klussen in en om het gebouw en is dus niet in dienst van Zoutgrot Zeeland, maar mijn steun en toeverlaat.

Hoe kwam ik op het idee?

Het idee van de Zoutgrot is ontstaan tijdens een vakantie in de Harz (Duitsland) wandelend door een dorp, zagen we een winkeltje waar ik wel even binnen wilde kijken. Daarbinnen kwam een mevrouw naar ons toe en begon een verhaal over een relax ruimte achterin de zaak en iets over zout. We hadden geen idee, maar we hadden vakantie en alle tijd en zeiden dus dat we dit wel eens wilden proberen.
Toen ik buiten kwam, voelde ik mij zo ontzettend ontspannen en uitgerust dat ik meteen zei, zo een kamertje wil ik thuis ook.

Na maanden broeien en onderzoeken over hoe en wat kwamen we erachter dat we dit inderdaad thuis ook konden realiseren, maar bedacht me ook meteen, waarom voor mijzelf, dit is misschien wel heel leuk en nuttig voor mensen in onze omgeving.
Naar een grondige verbouwing van onze schuur is dus de Zoutgrot ontstaan, niet dat je nu een grot in daalt, maar we hebben getracht een zo natuurlijke mogelijke ruimte na te bootsen waar mensen zich meteen op hun gemak voelen en net als wij ook weer relaxed en uitgerust naar buiten komen.

Wat doe ik nog meer?

Naast de Zoutgrot heb ik nog een parttime kantoorbaan bij een Staalbedrijf. Dit is de reden dat ik niet de hele dag open kan zijn, maar ik ga proberen zoveel mogelijk na werktijd in de middagen en de vrijdagmorgen en de zaterdag (meestal voor groepen en speciale evenementen)  geopend te zijn. Altijd op afspraak en max. 8 personen tegelijk

Extra ruimte

Tegenover de Zoutgrot hebben we ook een nieuwe ruimte gerealiseerd, die gebruikt kan worden voor andere doeleinden in kleine groepjes. Denk ook aan lunches, high tea, je verjaardag met vriendinnen etc. Alles is bespreekbaar.

extra ruimte bij de Zoutgrot

9 + 12 =

Iets gezelligs doen samen met vrienden of familie

Heeft u een vraag?